Over

ANNADROST

ANNADROST is een high-end dameskledingmerk waarvan iedere collectie en ieder ontwerp altijd uitzonderlijk is. Om dat te kunnen bieden is de collectie klein en zijn de ontwerpen in gelimiteerde oplages geproduceerd.

ANNADROST is een merk van het moederbedrijf Bientenue, gelanceerd in september 2019 en gevestigd in Nederland.

Jacqueline Drost, de ontwerper van ANNADROST, heeft zich steeds afgevraagd waarom er niet een kledingmerk is wat uitsluitend mooie en volmaakte ontwerpen brengt. Lijnen, kleuren, gevoel, geuren, sfeer, vormen, klanken en materialen, alleen écht mooie dingen combineren, die laten samengaan, zodat er, eigenlijk vanzelf, écht bijzondere en unieke ideeën ontstaan die altijd die speciale uitstraling hebben.

 

Krachtige ontwerpen van materialen met een verhaal;

dat is de ambitie van ANNADROST

 

Materiaal

Jacqueline gebruikt vaak materialen die ongeschikt en onbruikbaar lijken voor mode-doeleinden. Door ze in evenwicht te brengen, door tegenovergestelde, bijna niet passende stoffen, kleuren of stijlen samen te voegen, ontstaat er een perfecte balans met een eigen dimensie. Zachte structuren tegenover scherpe materialen bijvoorbeeld, of met de nieuwste technieken vervaardigd of juist ooit handgemaakt, met een lange geschiedenis of nooit eerder gezien of gebruikt. De grondstoffen voor de ontwerpen komen uit alle uithoeken van de wereld, zoals Schotland, India, en Italië.

 

Ontwerp

Jacqueline werkt in totale ongelimiteerde en artistieke vrijheid, die onbewust gestuurd wordt door haar grootmoeders, waarvan Amelia de vrouw van de wereld was. Zij had een voorkeur voor luxe materialen, voor show en elegantie, maar altijd binnen de kaders. Zij vertelde bijvoorbeeld welke schoenen de juiste accenten creëerden en hoe je je als vrouw exotisch maar tegelijkertijd charmant moest en kon kleden…… en als de juiste kleding nergens te koop was, dan ontwierp je dat zelf….. terwijl Alberta, de wereldvreemde grootmoeder, leefde in haar eigen museum vol Franse, Engelse en Chinese kunst van porselein, Perzische tapijten en exotisch textiel. Zij leerde je waarom kunst juist kunst was, waarom iets mooi en bijzonder was en hoe je kunst moest bekijken en altijd moest koesteren.

De verwerkte materialen dragen, door hun historie, zo veel met zich mee. Hierdoor vormen ze de ideale basis voor een ontwerp. Door te combineren en te proberen en een balans tussen verschillende materialen te zoeken, ontstaat een perfecte creatie.

Ieder ontwerp staat op zichzelf en is volledig ontwikkeld en gemaakt in Nederland zodat de communicatie met de ateliers soepel kan verlopen en continu van dichtbij gefocust kan worden op details. Ieder stuk is apart bekeken en gecheckt om te zien of het echt aan de verwachtingen en ambities van ANNADROST voldoet.

 

Exclusief

ANNADROST brengt alleen een collectie op het moment dat er iets bijzonders te tonen is. Originaliteit hoort bij het merk. Dat betekent dat een collectie beperkt kan zijn of zelfs een seizoen kan overslaan zodat ieder item altijd exclusief is.